Maketáři v Anglii, aneb jak do dělají za kanálem

Máme tu část roku, kdy před pobytem na letišti dáváme přednost hodinám a dnům stráveným v dílně při stavbě nových strojů na další sezónu. Občas jako motivace do další práce neuškodí drobná inspirace prací modelářských kolegů.

V této reportáži se podíváme, jak šikovné jsou ruce modelářů za kanálem La Manche. V následující fotogalerii navštívíme obrazem modelářské expozice které doprovázely program proslulé Flying Legends Airshow v Duxfordu. Snímky byly pořízeny v období 2008 až 2017 a jsou tedy již  minulostí, stejně jako uvedená show – nejlepší letecký den s warbirdy (tedy vojenskými letouny především z období druhé světové války), která si od následujícího roku 2021 musela najít nové působiště mimo Duxford.

Charakteru uvedené letecké show odpovídala i skladba vystavených modelů – jednalo se o velmi pěkné makety vojenských letadel, a to od dob Velké války (tedy 1. světová) až po téměř současné jety.

No, posuďte sami, není to paráda? A malý dodatek – ve srovnání s modely válečníků, které se během let minulých objevily na našem letišti v Jiřicích – ani angličané, ani my se rozhodně nemáme za co stydět. Vždyť kvalita práce a výsledky jsou naprosto srovnatelné!




Žádné komentáře: