Komorní Caravana show

Mezi stálice modelářského dění na Vysočině rozhodně patří každoroční Caravana show pořádaná kolegy z modelářského klubu v Havlíčkově Brodě vždy předposlední prázdninový víkend. Nejinak tomu bylo i letos. Byť kvůli aktuální situaci se nás sešlo podstatně méně, než bývá dobrým zvykem.

Na sobotu 22. srpna sice předpověď počasí nevěstila příliš dobrého, ale jak se ukázalo, realita nakonec byla jiná. Ze zataženého rána se vyklubalo polojasné dopoledne se slabým termický větrem, což představovalo vcelku ideální podmínky pro létání. Ty vydržely zhruba až do čtvrt na dvě, kdy došlo k poměrně intenzivnímu zesílení větru, který ovšem neznamenal konec letošního setkání.

Na ploše havlíčkobrodského letiště se sešla řada zajímavých modelů. Ať to byly historické modely, mezi nimiž zcela vyčnívala replika atypického modelu Bečička konstrukce Zdeňka Husičky, makety československých historických větroňů Krajánek, Šohaj nebo Démant, akrobatické speciály, vlečný Pilatus Porter, Piper Cub či účelové elektrovětroně.

Po celou dobu tvořil leteckou kulisu provoz dospělých letadel včetně aerovleků a tak bylo na co se dívat. Párečky byly pikantní, nápoje v horkém letním dni osvěživě chladné a tedy nezbývá než konstatovat. Pěkné to bylo! Děkujeme.

1 komentář:

Karel Svoboda řekl(a)...

Děkuji za pěkný článek a fotky.
K.Svoboda ml