Pluto elektro

Model je postavený z výřezů z topolové překližky, doplněný balsovými díly a pevností uzly zesiluje letecká překližka. Lepeno disperzním, vteřinovým a epoxidovým lepidlem. Potah křídla tvoří vlies obarvený malířskou barvou roztíranou na skle kusem molitanu, na to jsou přilakovány ozdoby z tenkého červeného modelspanu. Ocasní plochy z plné balsy potaženy tenkým žlutým papírem kdysi zakoupeným u Rudy Hiesböka. Ocasní odlehčená část trupu potažena bílým vliesem, na to přilakován střední červený modelspan. Křídlo lakováno celkem 3x napínacím lakem, trup a ocasní plochy celkem 4 vrstvy lesklého laku. Mezi položením každé vrstvy laku části potažené papírem lehce pohlazeny velejemným brusným papírem. Podvozek naohýbán z ocelového drátu o průměru 3 mm, osazena lehká mechová kola.
Model ovládá RC souprava Turnigy TGY-i6, osazená pomocí kousků EPP a suchého zipu do pultu určeného původně pro Futabu FC-16.
Pluto bylo dohotoveno před třemi roky, poté zrálo v hangáru a čekalo na zálet, který proběhl letos v létě.
Model létá výborně. Příjemně reaguje na řízení, stačí velmi malé výchylky směrovky, horizont drží na zvýšený volnoběh. Prima éro na klidné letní podvečery.

Autor: Michal Šimek
Rozpětí: 1000 mm
Délka: 770 mm
Hmotnost: 800 g
Ovládané funkce: směrovka, výškovka, motor
Serva: Turnigy 16 gramů
Motor: HG2830-09, vrtule 9x6, regulátor Power HD 30A
Akumulátor: Power Ion 2600 3s1p trojúhelník


Žádné komentáře: