Jaká byla Jiřická Show 2018?

Je to za námi a nezbývá než hodnotit. Letiště plné diváků, louka pro parkování zarovnaná automobily, létání od čtvrt na jedenáct bez přestávky až do pěti odpoledne. Pochvalné komentáře od řady příchozích. Zdá se, že jubilejní ročník oblíbené show se povedl.

Za to patří  poděkování především všem členům klubu i jejich pomocníkům, kteří neúnavně pracovali po řadu dnů na přípravě celé akce a v den jejího konání se ani na chvilku nezastavili. A teprve po jejím skončení si mohou při prohlížení fotogalerií či sledování videozáznamu vše náležitě vychutnat.

Poděkování patří také všem vystupujícím pilotům, kteří se během svých vystoupení museli popasovat se silným větrem rozbitým ještě termickými poryvy doprovázenými mechanickou turbulencí. Bez nich by ta show prostě nebyla! A také bez členů Spitfire Clubu a plachtařského družstva z Havlíčkova Brodu a Orlíka Milana Svobody.

Show přinesla řadu premiér – replika legendárního letounu Spitfire se poprvé objevila v Jiřicích v doprovodu členů Spitfire Clubu a u vstupu na plochu na sebe poutala značnou pozornost – vždyť stejně jako my slavili své 10. výročí. Poprvé v Jiřicích vystoupil proslulý Great War Flying Circus se svým programem připomínajícím hrdinství rytířů nebes v první světové válce. Poprvé také létala velkoskupina druhoválečných letounů ve společném vystoupení. Měli jsme poprvé možnost vidět vystoupení modelářky-pilotky Hany Janišové a jejího samokřídla. Poprvé nám zamával UL Dynamic a Z-142!  Poprvé byl také přítomen živý uniformovaný americký druhoválečný pilot v podání příznivce letecké historie Petra Radocha. Poprvé byla Jiřická show s takto rozsáhlým programem plným hvězd! Poprvé totiž slavila 10. narozeniny!

Ještě jednou děkujeme všem zúčastněným (bylo jich tolik, že všechny jmenovat opravdu nemůžeme, což nás opravdu mrzí), těm kteří nás podpořili i všem sponzorům, bez nichž by Jiřická Show nešla zorganizovat. Zachovejte nám svou přízeň i do budoucna, ať se v takto pohodové atmosféře můžeme setkat i za rok. V sobotu 29. června 2019 na viděnou!

Autoři fotografií L. Vyskočil, P. Král, J. Šafránek.

Fotogalerie L. Vyskočila

Fotogalerie modelářů z Kamene


Jiřická Show 2018 kamerou Honzy Šafránka

Žádné komentáře: